Inte kul att vara stor ibland...

Snart prov i Inköp och varuhantering. Nervös som fan och så har vi redovisning av projektarbeten i eftermiddag.
Prov nästa vecka igen i Praktisk marknadsföring B+inlämning samt enn inlämning i Kommunikationen.
Börjar smått hoppas att det är bara jag som har skrivit fel i kalendern nu...


kotteKotte.

Minnen

havet

En bild säger mer än 1000 ord..

Länkbyte?

Någon som är intresserad av länkbyte?




Steg 1-De tre viktigaste tillbehören.

Alla kan måla och teckna. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Det första som du behöver är:
  • Papper (tunnt, grov, papp, kartong -allt som går att rita på) -Tänk på att ju mer vatten du använder i färgerna, ju tjokare papper kommer du att behöva! Prova också färgade och tonade papper.
  • Penna- Rekomenderar blyerts som är mjuk. Pennor som man använder till vardags i skolan eller på arbetet är nästan alltid hård, dvs att det är mer lera än grafit i pennan. Mjuka pennor har alltid märkningen B och hårda har märkningen H. Sedan är de numrerade upp till åtta 8H till 8B. Ju högre siffra ju hårdare/mjukare än blyertsen. Det viktiga är också att man enkelt ska kunna sudda bort fel, och även sudda ut linjer som blir för skarpa.
  • Ett BRA suddgummi.
Innan du sätter dig och ska påbörja ditt konstverk så häng inte upp dig på detljer och få raka linjer. Fokusera på att få ner helheten först, pilla med det som kanske tar tid sen.
Om du inte vet vad du ska måla av eller öva på kan du alltid börja att mpla av omgivningen runt dig. Kanske datorbordet med en massa tomma cola-burkar runt blir en stilleben som passar in i dagens syn på konst?
Allt räknas, i alla fall om de tillåter bilder med spermafläckar hänga på väggarna på Nordiska Akvarellmuseét så kan du nog få till en mer händelserik (och inte lika äcklig förhoppningsvis) målning/teckning.

Få fler besökare på bloggen!

Hittade en sida där man kan få trafik till sin blogg genom att enbart besöka andras. Perfekt om man vill hitta fler läsare samtidigt som man själv hittar andra intressanta bloggar att läsa :)
Sidan heter Bloggtafik.nu

Tänkte att det inte skulle skada att tipsa om denna sida då det förmodligen är fler än mig som skulle vilja ha mer besök på bloggen.

Meg- Hon som stal våra hjärtan.

Här är hon.. Damen som har tagit mitt och hela omgivningens hjärta med storm; Meg!
En underbar sheltie-tik på fyra år som har flyttat hem till mina föräldrar. Det går otroligt bra med Simon också, han verkar uppskatta att han har en ny dam vid sin sida.











♥Välkommen till familjen härtat! 

Hagel och snö

Varför blir man lika förvånad varje gång snön kommer?
Denna gång kom allt lika snabbt som det försvann vid klockan 10 i morse.



WTF? Gasar de köttet nu också?

Fast egentligen är det ingen nyhet, att man gasar kött med syre i förpackningen för att ge det mer röd färg. Nackdelen med detta är att det härsknar snabbare samt att det möra uteblir -därför är din biff alltid seg, oavsätt hur du tillagar den.

Och jag som trodde att det var fel på mig ;)

Varje dag som går funderar jag på att välja bort kött i min kost allt oftare. Varför jag inte har gått över till "den andra sidan" och bytt kost till vegetariskt efter alla dessa år beror på att man inte vet längre vad som är "riktig" mat. (Syftar mest på konserver och misstänksamt billiga grönsaker)
Jag vill ha ekologiskt och/eller närproducerat. Detta kostar mer än vad mitt CSN har att erbjuda så falukorv och någon billig pasta är det alternativ jag blir tvungen att välja för att ha råd med substitut till den kost som jag egentligen vill äta.

 

En vacker dag så.. När jag inte pluggar längre och får ett riktigt arbete i den bransch som jag vill arbeta i så kommer man att ha råd att välja riktigt mat i from av ekologiskt kött och närproducerade grönsaker -som förhoppningsvis inte gasas av tillverkarna innan resan hem till våra kylar och magar.

Fast, alla andra då? Är det bara jag som är orolig? Tänk på de kommande generationerna? Ska vi verkligen låta våra barn ta efter de misstag och de traditioner som finns inom livsmedelsindustrin utan att agera för hållbar produktion och framställning? Är det verkligen okej att fuska fram ”rätt” utseende på biffen än att värna om kvalitén?

Äkta? Gasad? BRÄND! Äkta vara? Gasad eller bara lite bränd?

Och varför är det så tysta reaktioner om detta? Det är någon artikel ibland, livsmedelsverket gör ett uttalande, det blir tyst i ett halvår, något (nytt) kommer och publiceras i media, ett uttalande som beklagar sig över detta kommer och så fortsätter det så i en evig cirkel...


Få tummen ur..

Då var jag tillbaka, har ännu inte hittat min nich, men snart..
Inte många som undrar men skolan flyter på. Fick MVG i slutbetyg på Marknadsföring B. =)

RSS 2.0