Steg 1-De tre viktigaste tillbehören.

Alla kan måla och teckna. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Det första som du behöver är:
  • Papper (tunnt, grov, papp, kartong -allt som går att rita på) -Tänk på att ju mer vatten du använder i färgerna, ju tjokare papper kommer du att behöva! Prova också färgade och tonade papper.
  • Penna- Rekomenderar blyerts som är mjuk. Pennor som man använder till vardags i skolan eller på arbetet är nästan alltid hård, dvs att det är mer lera än grafit i pennan. Mjuka pennor har alltid märkningen B och hårda har märkningen H. Sedan är de numrerade upp till åtta 8H till 8B. Ju högre siffra ju hårdare/mjukare än blyertsen. Det viktiga är också att man enkelt ska kunna sudda bort fel, och även sudda ut linjer som blir för skarpa.
  • Ett BRA suddgummi.
Innan du sätter dig och ska påbörja ditt konstverk så häng inte upp dig på detljer och få raka linjer. Fokusera på att få ner helheten först, pilla med det som kanske tar tid sen.
Om du inte vet vad du ska måla av eller öva på kan du alltid börja att mpla av omgivningen runt dig. Kanske datorbordet med en massa tomma cola-burkar runt blir en stilleben som passar in i dagens syn på konst?
Allt räknas, i alla fall om de tillåter bilder med spermafläckar hänga på väggarna på Nordiska Akvarellmuseét så kan du nog få till en mer händelserik (och inte lika äcklig förhoppningsvis) målning/teckning.

Kommentarer
Postat av: angelina

allt är bra? :D

2010-10-24 @ 14:14:21
URL: http://angelinasliiife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0